Har du fått betennelse i neglen på grunn av nedgrodd negl så kan vi hjelpe deg.

Vi kartlegger årsaken til betennelsen, som ofte er at neglen gror i feil retning (ned på sidene istedenfor rett fram).

En neglerotbetennelse skyldes en mindre skade på huden, hvor neglebåndet blir borte og neglefolden åpner seg. Som oftest oppstår betennelsen når hendene utsettes for mye fuktighet slik at bakterier og sopp får enklere innpass i neglefolden.

Dersom du har fått neglerotbetennelse kan du trygt ta kontakt med oss i Hundvåg Hud- og Fotklinikk. Vi har lang erfaring med dette problemet og sørger for behandlinger hvor vi korrigerer neglen til å vokse rett vei, med enten spangebehandling eller bøyle behandling. Ingen føtter er like, og årsaken til at problemet oppsto kan være forskjellige. Vi kan gi riktig råd og veiledning.

Klassiske symptomer på neglerotbetennelse

  • Neglen vokser ned på sidene
  • Hevelse, smerter og rødhet i en av sidefoldene til neglen
  • Bakterie og puss på siden av neglen (under huden) kan oppstå

Selvbehandling ved milde tilfeller av neglerotbetennelse

Akutt “førstehjelp” behandling hjemme kan du sitte i grønnsåpe bad ca. annenhver dag i 1 uke. Det kan være med å tørke ut betennelsen, men årsaken til at problemet oppsto må allikevel ordnes av en fotterapeut for å unngå at problemet dukker opp igjen. Det er viktig å rense området rund den betente neglen med desinfiserende sårvask og sårsalve.

Oppsøk lege dersom det ikke blir bedre

Dersom neglebetennelsen ikke går over kan det være behov for å ta i bruk penicillin. Ved pussansamling, må legen som oftest lage et lite snitt for å fjerne puss og bakterier, i tillegg til å få rengjort såret ordentlig.

Vi ønsker deg velkommen til å besøke vår klinikk i Hundvågveien 50 i Sundegården i Stavanger eller kontakte oss på telefon eller e-post dersom du mistenker at du har fått neglerotbetennelse!

Hundvågveien 50, 4085 hundvåg